"Kalau Anwar ditakdirkan memimpin,

maka Anwar kena pastikan, jangan ada seorang Rakyat Malaysia,

Melayu, Cina, India, Dayak, Kadazan

yang hadapi dan rasa sakit derita dizalimi seperti kamu rasa."

...saksikan video untuk rakyat Malaysia

27/06/2012

Pantas SPRM siasat Rafizi isu Projek LRT 1Billion


Dalam masa beberapa jam SPRM terus menyoal siasat Pengarah Strategi Parti Keadilan, Rafizi Ramli.

               
Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyoal siasat Rafizi Ramli malam ini susulan pendedahannya berhubung dakwaan campur tangan perdana menteri dalam projek sambungan LRT Ampang bernilai RM1 bilion.

Menurut peguamnya N Surendran, empat pegawai suruhanjaya itu mengambil keterangan Rafizi selama 15 minit di ibu pejabat PKR di Tropicana kira-kira jam 8 malam.

Peguam itu berkata, siasatan berkenaan bertujuan memastikan satu laporan yang mengutip kenyataan Rafizi di sidang medianya pagi ini.

Rafizi mendakwa Datuk Seri Najib Abdul Razak melahirkan hasrat menganugerahkannya kepada Konsortium George Kent yang membida dengan harga lebih tinggi."Ini bertentangan dengan keputusan JPMK dengan rujukan T/1/M/1/2012 yang bersidang pada 25 Januari 2012".

JPMK adalah jawatankuasa tertinggi Kementerian Kewangan dan dipengerusikan sendiri oleh Datuk Seri Najib sebagai menteri kewangan.

JPMK mengarahkan supaya pakej kontrak itu dianugerahkan kepada Korsortium Balfour Beatty-Invesys pada harga RM1,012,910,000.1 comment:

  1. As salam. Mohon buat pautan blog:
    suasanapolitikmalaysia.blogspot.com

    Terima kasih.

    ReplyDelete

Sahabat Blogger