"Kalau Anwar ditakdirkan memimpin,

maka Anwar kena pastikan, jangan ada seorang Rakyat Malaysia,

Melayu, Cina, India, Dayak, Kadazan

yang hadapi dan rasa sakit derita dizalimi seperti kamu rasa."

...saksikan video untuk rakyat Malaysia

10/11/2011

Alamak Toyol Dapat RM2.2 Juta Dalam Masa 5 Hari


Tak mustahil dapat RM3 juta pada hujung minggu ini.  Tapi keluarga toyol
semua sekali dapat RM9.8 juta kondo.

Filem “Alamak Toyol” terbitan David Teo nampaknya kalah dengan isu syarikat milik keluarga Menteri Pembangunan Wanita, si isteri toyol, Datuk Shahrizat Abdul Jalil yang telah menggunakan dana melalui National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC) untuk membeli satu unit kondominium mewah dengan bayaran berjumlah RM9.8 juta.

Rakyat mintak SPRM siasat!!! Najib Razak berhubung kenyataan menteri kewangan itu mengenai jumlah dana yang telah dipindahkan daripada jumlah RM250 juta.

Rakyat mintak SPRM siasat!!! Muhyiddin selaku menteri pertanian yang meluluskan projek dan pinjaman untuk projek feedlot berkenaan sebelum ini.

Rakyat mintak SPRM siasat!!! Datuk Seri Noh Omar berhubung penjelasan menteri berkenaan sebelum ini.

Rakyat mintak SPRM siasat!!! Shahrizat selaku menteri pembanguan wanita, keluarga dan masyarakat.

Rakyat mintak SPRM siasat!!! ketua pemuda Umno, Khairy Jamaluddin kerana didakwa cuba memutarbelitkan fakta dan "terang-terang tampil untuk melindungi (perbuatan) pecah amanah."

Jawapan SPRM nanti ialah “Itu semua adalah corruption commission dan kami dapati tiada bukti yang boleh mendakwa mereka.  Selepas siasatan rapi, kami mendapati kondo tersebut sebenarnya digunakan untuk tempat mem’feedlot’ lembu”.  Tutup kes.

No comments:

Post a Comment

Sahabat Blogger