"Kalau Anwar ditakdirkan memimpin,

maka Anwar kena pastikan, jangan ada seorang Rakyat Malaysia,

Melayu, Cina, India, Dayak, Kadazan

yang hadapi dan rasa sakit derita dizalimi seperti kamu rasa."

...saksikan video untuk rakyat Malaysia

25/07/2012

Pendedahan Mengejutkan ! UmnoBn Berkuasa, Negara Tidak Akan AmanSeorang guru tuisyen berusia 34 tahun dari Subang Jaya yang hadir ke Perhimpunan Duduk & Bantah BERSIH, memberitahu siasatan pada hari Selasa, bahawa seorang anggota polis merompak rantai emas dan kemudian memukul beliau.


Polis itu juga menghina dengan ayat perkauman, termasuk memanggil beliau "Cina babi", dan pada masa yang sama merompak beliau.  Insiden ini berlaku di depan Kelab DiRaja Selangor berhampiran dengan Dataran Merdeka.

"Anggota polis merentap rantai emas saya.  Saya bergelut dan berjaya membuka kunci rantai dan akhirnya saya cuba untuk menyimpan rantai di dalam poket saya tetapi polis merampas rantai tersebut dan memukul saya apabila berbuat demikian," guru Leong Siew Meng sebagai melaporkan panel Suhakam.

"Lebih banyak saya berjuang pertahankan diri, semakin kuat saya dipukul.  Polis itu memanggil saya 'manusia sombong' dan 'Cina babi' di sepanjang jalan ke kelab. "

Leong berkata beliau dibawa ke Pusat Latihan Polis Jalan Semarak. Beliau juga memberitahu bagaimana dia mendengar anggota polis lain yang menyanyikan lagu "Inilah Barisan Kita".

Setelah dibebaskan pada tengah malam, rantai emas itu tidak dikembalikan kepadanya.


Rakyat Putus Asa Dengan UmnoBn – Mainkan Isu Perkauman Dan Rasuah Berleluasa

Media pro-UmnoBn di dalam TV, radio dan suratkhabar setiap hari memainkan propaganda mengenai “KEAMANAN”.

Kenapa mereka menggunakan isu “KEAMANAN”?  Ia adalah kerana kaji selidik yang dijalankan di seluruh Negara (oleh UMCEDEL, Merdeka Centre, KEMAS, Special Branch dan sebagainya) mendapati, isu Keamanan adalah isu utama yang dipandang berat oleh Rakyat Malaysia sekarang ini.  Peratusan yang mengutamakan Keamanan mengatasi isu penyelewengan, pembangunan yang pada pilihanraya lalu mengutamakan isu-isu ini.

Atas sebab kepentingan isu Keamanan maka UmnoBn memainkan propaganda “KEAMANAN” yang telah rakyat saksikan baru-baru ini apabila Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mengungkitkan kembali kisah rusuhan 13 Mei.

Anak-anak muda dan Rakyat seluruh Malaysia menganggap ini membuktikan beliau seorang pemimpin politik yang tidak bertanggungjawab apabila mengungkitkan kembali kisah rusuhan 13 Mei dalam usaha taktik menakut-nakutkan Rakyat yang jelas beliau tidak berprinsip, tidak bertanggungjawab dan hina untuk memastikan UmnoBn kekal sebagai puak berkuasa dalam pilihan raya yang akan datang.Petikan dari deklarasi Muhyiddin dalam Konvensyen Pemuda Kebangsaan yang diadakan di Parlimen : "Generasi muda Malaysia perlu bersatu padu untuk memastikan negara ini kekal stabil dan aman tenteram.  Kami tidak mahu tragedi 13 Mei berulang."

Anak Muda Bijak Menilai

Anak-anak muda tahu hanya dua perkara sahaja yang boleh menyatukan rakyat :

Pertamanya, kita hanya akan bersatu jika isu perkauman ini diberhentikan dan Muhyiddin sepatutnya belajar.  Jika isu perkauman ini diperbesarkan, sampai bila-bila kita tidak akan mencapai matlamat ‘Perpaduan Nasional’ itu.

Keduanya, ialah kerajaan yang rasuah akan akhirnya jatuh bergelimpangan dan sejarah lama dan baru telah membuktikannya.  Tidak payah di ulang-ulangi lagi.  Kita lihat dan anak-anak muda juga melihat yang rasuah itu sudah menjadi penyumbang penting kepada Umno.  Umno itu rasuah dan rasuah itu Umno.


Oleh itu kita lihat kedua-dua faktor ini menjadi barah di dalam Umno.  Jika kita terus memberikan sokongan kepada Umno maka ia bermakna yang kita semua mahukan negara kita dihancurkan oleh rasuah dan Rakyat dipecah belahkan oleh isu perkauman yang menjadi mainan Umno sekarang ini.

Propaganda “KEAMANAN” hanyalah penipuan UmnoBn…


1 comment:

 1. Saudara-saudara dan Saudari-saudari Yang Di Hormati
  Bahawa MCA Gombak pegurusi YIP KUM FOOK dan anaknya Yip Jiun Hann (Permuda MCA Gombak) bukan sahaja menggunakan kuasanya menghisap wang KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia. Tetapi lebih dahsyat, ialah menipu wanita-wanita dan merosakan keluarga orang lain. Mereka sebenar-benarnya orang yang jahat dan tak bermoral

  Saya mengemukakan kesal yang benar ini, tujuan ialah harap orang ramai, khasnya wanita dapat mengambil perhatian supaya jangan terjerat oleh manis-manis mulutnya akhir akan meninpa kerugian dan kesakitan yang besar

  马华公会鹅唛區会主席叶金福律师与马华公会鹅唛區会叶君瀚青年圑長, 不但无耻的利用KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia.宗教之名捞取权和私利之外, 叧一大罪悪是, 他们仗着权势, 甜言蜜語, 誘骗良家少女, 骗财骗色, 三妻四妾, 破坏别人的家庭. 父子两人, 无悪不做, 实是大色狼, 大老千,缺德的败娄.

  今天我把实事公告大家, 是希望公众, 特别是良家少女, 要多多小心, 提防这一娄假面具的佛教徒, 以免一失足成千古恨.

  Brother And Sister Of the respectfully
  That YIP KUM FOOK, MCA Gombak chairman and his son Yip Jiun Hann (Youth MCA Gombak) they are not only used of power to suck Temple’s money of SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia. But far worse, they are cheating women and make people family broken. They truly wicked and immoral

  Bring forward. I regret that this is true, the purpose is to hope for public, and especially women take care not to be trapped by the end of sweet mouth will override of great loss and pain

  ReplyDelete

Sahabat Blogger