"Kalau Anwar ditakdirkan memimpin,

maka Anwar kena pastikan, jangan ada seorang Rakyat Malaysia,

Melayu, Cina, India, Dayak, Kadazan

yang hadapi dan rasa sakit derita dizalimi seperti kamu rasa."

...saksikan video untuk rakyat Malaysia

13/05/2012

Sharizat Suap Makanan Ke Mulut Ibu Dengan Tangan Basuh Najis


Artikel ini bukanlah menjadi satu isu ataupun sengaja mengaibkan seseorang... tetapi si pelaku itu adalah seorang ketua dan pemimpin bagi wanita yang sepatutnya menunjukkan teladan yang baik sebagai seorang pemimpin.


Kerana tidak ada keikhlasan di hati untuk melaksanakan sesuatu, maka secara tidak dirancang, segala perbuatan buruk terserlah jua.

Semasa kempen Saya Sayang Ibu Sempena Ulangtahun UMNO ke-66 di Gerai UMNO Bukit Jalil, semalam, Ketua Pergerakan Wanita UMNO, Datuk Seri Sharizat Abdul Jalil menyuapkan kek kepada seorang ibu yang hadir dengan menggunakan tangan kiri... tangan yang membasuh najis telah disuapkan ke mulut seorang ibu semasa kempen "Saya Sayang Ibu".

Hmmmmm.... tak tau laaa.... hanya sekadar untuk menunjuk-nunjuk dalam akhbar, tetapi tiada keikhlasan di hati...5 comments:

 1. Kerana tidak ada keikhlasan di hati untuk melaksanakan sesuatu, maka secara tidak dirancang, segala perbuatan buruk terserlah jua.

  aku teramatsangat setuju dgn ayat penulis...
  sebab aku pun berpendirian serupa...
  1lagi contoh mudah ketidakikhlasan "pemimpin2" haprak macamni ialah bila berjabattangan... kalau kita bersalam, secara semulajadi kita tengok org yg kita jabat tu, tak kira la kawan ke pakcik ke budakkecik ke, kalau spesis memalusegan pun tetap dia pandang secara umumnya ke arah orang yg dijabat walaupun takberani bertentang mata secara langsung, paling tidak pun mata pandang arah tangan yg digenggam tu...
  tapi puak2 yg agaknya sangka depa tu tahap vip-lebih-mulia-dari-orangramai, kita boleh perhatikan ramai drpd mereka hulur tangan macam acuh tak acuh, tangan 1arah, mata lain arah...
  boleh perhati org "biasa" tu bukanmain gembira riak kat muka dia nak dapat bersalam dgn "pemimpin" pujaan dia, bersimpul2 senyum bersinar2 mata, tapi bila saat bersalam tu, dah jadi macam syoq sendiri je!
  selalunya tengok dalam tv tu, penyokong UMNgOk dengan "pemimpin" depa la bersalam lagu ni, dah memang penyokong UMNgOk ni suka syoq sendiri (walhal ketua2 depa tu yg kayaraya bolot segala macam wangharta!)
  harap2 org2 yg dilantik dalam pakatan tu jangan terikut sama budaya sombongbongkak mcm ni (ingatkan je, sebelum orangramai mula sembur muntahhijau kat kamu pulak)

  -average joe-
  klakka-la.blogspot: MARI BELAJAR DAN MEMAHAMI: Simpulan Bahasa (LET'S LEARN AND UNDERSTAND: Malay Idioms)

  ReplyDelete
 2. 100% setuju dgn average joe...

  tersentuh dgn ayat2 ini :

  "...boleh perhati org "biasa" tu bukan main gembira riak kat muka dia nak dapat bersalam dgn "pemimpin" pujaan dia, bersimpul2 senyum bersinar2 mata..."

  "...harap2 org2 yg dilantik dalam pakatan tu jangan terikut sama budaya sombongbongkak mcm ni (ingatkan je, sebelum orangramai mula sembur muntahhijau kat kamu pulak)"

  ReplyDelete
 3. Salam,
  teman pun perasan Average Joe. Diorang bersalam dgn rakyat macam lemah tak makan nasi 5 ari, kekadang dgn ujung jari jer. Pulak tu salam pandang ke lain. Sungguh kurang sopan!

  ReplyDelete
 4. tangan kiri lebih mulia dari tangan kanan, kerana tangan kanan agaknya telah banyak tercemar.

  ReplyDelete
 5. tangan kanan bergelumang dgn tahi lembut..tangan kiri buat cuci tahi sendiri..hahaha

  ReplyDelete

Sahabat Blogger